Startsidan   Laserskärning   Rörbockningsmaskiner   Rörbockning i Gnosjöregionen   Aluminiumrör och stålrör   Industriautomation


Läs mer om laserskärning av aluminiumrör och stålrör

Aluminiumrör och stålrör

När man ser på kostnader för färdiga aluminium och stålrör så verkar skillnaden kanske inte så stor. Det rör sig bara om några kronors skillnad per rör men om man betänker att en order kan vara rätt så stor så är det klart att dessa kronor snabbt blir till större summor. Med tanke på detta så är det väldigt viktigt att man planerar rätt från start. Om man kan använda sig av stål som har behandlats för att motstå rost så blir detta kanske bättre än att betala mer för aluminium. Vänder man sig bara till en vettig metallverkstad så bör man få raka svar på frågor som rör vilken metall man ska ta fram rören i för att det hela ska bli kostnadseffektivt men ändå kvalitativt.
Sedan kan man också ta en titt på det där med skärteknik. I vissa fall så kan gasskärning eller rörlaserskärning bli det bästa alternativet. Den här skärtekniken kan användas rakt av eller i vinkel för mycket fina resultat.

Tillverkning av aluminium och stålrör
Verkstäder som arbetar med tillverkning av rör brukar klara av många olika material så man kan för det mesta vända sig till en verkstad för att få hjälp med tillverkning av aluminium och stålrör. Om man inte redan har bestämt sig för det material som man vill använda sig av så får man de bästa råden av en verkstad som verkligen kan området och som snabbt kan tala om vad produktionskostnader blir samt vilka resultat som man kan förvänta sig. Dessutom så måste man se närmre på det där med produktionsstorlek. Detta för att komma fram till vilken typ av beskäringsteknik som blir den allra bästa. Om rören ska böjas till med bockning så gäller det ju även att tänka hur detta kommer att fungera med stål eller aluminium samt vilken metod som då ska användas för rörbockningen.

Fördelar med rörlaserskärning
När man skär med laser så finns det många fördelar. Rörlaserskärning och gasskärning är effektiv och ett sätt att undvika spill av material. Man kan jobba automatiskt vilket drar ner på den tid som produktionen kommer att ta. Man kan skära med ett fast skärhuvud eller ett rörligt. Det senare är att föredra om man vill att snittet ska ha vinkel. Under laserskärningen kan man även inkludera hål som kommer att användas då man kanske ska fästa verktyg för att utföra ytterligare efterarbeten som till exempel svetsning. Man kan alltså förbereda viktiga efterarbeten redan då man skär och det är en stor fördel som spar tid.

Efterbehandling
Efterbehandling för aluminium och stålrör kan se lite olika ut. Aluminium behöver ju som regel ingen ytbehandling för rostskydd men däremot så kanske man vill färglägga för att skapa en yta som är vacker att se på. Stålrören kommer med största sannolikhet att behöva någon form av ytbehandling. Denna kan ju redan vara utförd då rören tas fram så att man slipper tänka på det efter beskäring och formning av rör.

 

 

© Happy Småland AB, Burserydsvägen 38, 33332 Smålandsstenar | www.GnosjoRegion.se