Startsidan   Laserskärning   Rörbockningsmaskiner   Rörbockning i Gnosjöregionen   Aluminiumrör och stålrör   Industriautomation


Läs mer om rörbockning och metallbearbetning

Rörbockning i Gnosjöregionen

Vad är det som gör att Gnosjöregionen är så full av initiativ och företagsamhet? Det finns nog många svar till denna fråga som man kan komma att ställa sig då man inser hur välutvecklad industrin och näringslivet är i denna region. Den som tar hjälp med rörbockning i Gnosjöregionen får tillgång till den senaste tekniken samt operatörer som klarar av kompletta arbetsprocesser. Samarbetet mellan de olika verkstäderna är tätt så man kan snabbt få en färdig produkt till ett pris som blir mer än rimligt.

Rörbockning i Gnosjöregionen
Det finns en rad olika bockningstekniker och när man talar om rörbockning i Gnosjöregionen så kan det vara så att man menar varm- eller kallbockning. Varje teknik kräver sin speciella kompetens och beroende på hur arbetet går till så krävs det mer eller mindre manuellt arbete. I och med att man ska böja ett rör så gäller det att vara medveten om hur metallens kvalitet och utformning påverkas då man drar eller veckar den. Arbetet är spännande att se på men numera så får man många gånger öppna en maskin för att se vad som pågår.

Tack varje bockningsmaskiner som styrs med datorprogram så ser man i stort sett bara metallen som matas in och de färdiga komponenterna som spottas ut. När en del har rörbockats så kan den behandlas på lite olika sätt. Om den är klar för användning så är det bara att packa eller montera. Annars kanske man går vidare med viktiga arbeten som svetsning. Metaller kan bli vackrare genom olika slags ytbehandlingar och det behövs när man rörbockar för att ta fram inredning till butiker och kontor där estetiken är avgörande.

 

© Happy Småland AB, Burserydsvägen 38, 33332 Smålandsstenar | www.GnosjoRegion.se