Startsidan   Laserskärning   Rörbockningsmaskiner   Rörbockning i Gnosjöregionen   Aluminiumrör och stålrör   Industriautomation


Specialavdelningar

På GnosjoRegion.se finns ett antal specialavdelningar.
Gå direkt till:

Laserskärning
Gjutning
Metallbearbetning
Excenterpressar
Tråddragning Trådbockning Trådgnistning
Personalbehov
Formsprutning
Formverktyg
Verktygsmakare
Skärande bearbetning
Svarvning
Fräsning
Butiksinredning

Företag i framkant

På GnosjoRegion.se finns alla företag från hela Gnosjöregionen. Ett antal hungriga företag har insett nyttan av att profilera sig extra tydligt. Här hittar du företag i framkant »

Tack till våra sponsorer

Större orter i Gnosjöregionen: Anderstorp Bredaryd Burseryd Forsheda Gislaved Gnosjö Hestra Hillerstorp Reftele Skeppshult Skillingaryd Smålandsstenar Vaggeryd Värnamo

Laserskärning för god ekonomi

Idag så kan svenska verkstäder erbjuda hög nivå vad gäller teknik och arbetstakt. Det är detta som gör att företag från hela världen vänder sig till svensk tillverkning av metall-komponenter för att få den bästa kvalitén. Ett sätt att få en produktion som är ekonomisk är att använda sig av rörlaserskärning och vanlig laserskärning (läs mer här) som är en spännande och effektiv teknik. Med laser så kan man skära precist och djupt och dessutom så kan produktionen vara ganska snabb i och med att man får ut många komponenter i en och samma arbetsomgång.

Laserskärning spar pengar
Visst är det så att det finns kostnader med lasertekniken. Det här kräver trots allt maskiner som kostar en hel del att köpa in och underhålla. Samtidigt så kan man se att det faktum att man spar på material med laserskärning ger besparingar som är viktiga. Detta är särskilt fallet då det handlar om en produktion där man jobbar med ett mycket dyrt material. Ju mindre svinn av material ju bättre, så lasern blir ofta den teknik som kommer att kosta minst när man ser på den totala kostnaden för en produktion med dyrare material.

En exakt produktion
För att laserskärningen ska löna sig så ska man dock diskutera detta noga med verkstaden som ska genomföra arbetet. En bra metallverkstad är ute efter goda resultat och de kommer inte att rekommendera laserskärning om detta inte lönar sig. Det är alltid bäst att få råden från experterna för att på så vis få en exakt produktion som blir så kostnadseffektiv som möjligt. Med tanke på detta så ska man ta sig tid till att lyssna på vad som sägs och föreslås innan man bestämmer sig för laser som teknik för beskäring och produktion av metall-komponenter.

12 fördelar med lasermaskiner

Alltfler verkstäder väljer att skära med laser och det är inte så konstigt. Det finns nämligen många fördelar med att använda lasermaskiner som fungerar för olika typer av material och som är särskilt uppskattade inom metallindustrin. Här är 12 fördelar med laserskärning.

 1. Lasermaskiner ger precisa resultat

Om man är ute efter exakthet så är lasermaskiner ett bra val. De gör det möjligt att få exakta konturer och inre kanter som i stort sett är radie-fria. Det här är något som blir mycket användbart då man skär i dyrare material som aluminium där man vill minska svinn och utnyttja ytan på bästa sätt.

 1. Snygga kanter

När man skär med laser så kan man även räkna med kanter som inte är taggiga utan snygga och jämna. Det gör att man inte behöver efterarbete för att rätta till detta så som kan vara fallet med andra industrimaskiner som också används för skärande bearbetning.

 1. Möjlighet att skära olika material

Man kan skära i olika material vilket ger flexibilitet. Dessutom så är det så att man med en operation kan klara olika tjocklekar vilket kan få betydelse för företag som jobbar med många olika typer av projekt där olika metaller ska skäras och bearbetas på olika sätt.

 1. Inga skador på material

När man jobbar med laser så är det också så att man undviker deformering av material. Det här beror på att processen inte kräver någon kontakt mellan olika metaller. Värmeutvecklingen är också mycket låg så man slipper delamination.

 1. Säkerheten är hög

Man behöver för det mesta inte jobba med en massa skydd och särskild utrustning då lasermaskiner är gjorda för att erbjuda mycket hög säkerhet för operatörer. Maskinen ser till att processen kan övervakas på ett säkert sätt där operatören inte behöver utsätta sig för onödiga risker.

 1. God automatik

En anledning till att man får så precisa resultat och kan se till att de stycken som ska bearbetas ligger i rätt position är den goda automatiken som lasermaskinerna erbjuder. De kan läsa av och se till att nödvändiga justeringar sker innan man börjar beskära. Man ska också komma ihåg att det här inte rör sig om vassa blad som kan vara farliga både för material och för människa.

 1. Låg energiförbrukning

Vanliga pressar och stansar kan dra en hel del energi men inte lasermaskinen. När man skär med laser så kan det röra sig om en femtedel av energiförbrukningen som man hade haft med andra maskiner.

 1. Mindre avfall

Man får mindre avfall eftersom lasern skär så precist. Man kan till och med lyckas skära utan avfall och det är bra både vad gäller hantering och vad gäller miljö.

 1. Nästan allt kan skäras i

Om materialet kan smältas så kan man skära i det med laser och det är en enorm fördel för det betyder att lasermaskinen kan hantera i stort sett vad som helst med mycket goda resultat.

 1. Minimalt underhåll

I bockautomater och kantpressar så kan det finnas flera olika verktyg som med jämna mellanrum måste bytas ut då de förr eller senare kommer att slitas av arbetsprocessen. Lasermaskinerna kräver mycket mindre underhåll och det är inte så dyrt att byta ut delar som linser.

 1. Flexibelt arbete

Man får mycket flexibelt arbete med lasermaskiner som kan ställas om för olika uppdrag på kort tid. Det här innebär lägre kostnader och också möjligheten att jobba med olika typer av projekt på samma verkstad. Man kan ganska snabbt gå mellan olika delar som ska beskäras eftersom man på nolltid kan byta mellan olika program och inte behöver byta verktyg.

 1. Kostnadseffektivt

Även om lasermaskinen kan vara dyr att investera i så kan man se att den på så många sätt är kostnadseffektiv. Man spar en massa tid då man kan jobba snabbt och det är förstås en stor fördel att få så precisa resultat och slippa onödigt materialsvinn.

 

© Happy Småland AB, Burserydsvägen 38, 33332 Smålandsstenar | www.GnosjoRegion.se