Startsidan   Laserskärning   Rörbockningsmaskiner   Rörbockning i Gnosjöregionen   Aluminiumrör och stålrör   Industriautomation


Specialavdelningar

På GnosjoRegion.se finns ett antal specialavdelningar.
Gå direkt till:

Laserskärning
Gjutning
Metallbearbetning
Excenterpressar
Tråddragning Trådbockning Trådgnistning
Personalbehov
Formsprutning
Formverktyg
Verktygsmakare
Skärande bearbetning
Svarvning
Fräsning
Butiksinredning

Företag i framkant

På GnosjoRegion.se finns alla företag från hela Gnosjöregionen. Ett antal hungriga företag har insett nyttan av att profilera sig extra tydligt. Här hittar du företag i framkant »

Tack till våra sponsorer

Större orter i Gnosjöregionen: Anderstorp Bredaryd Burseryd Forsheda Gislaved Gnosjö Hestra Hillerstorp Reftele Skeppshult Skillingaryd Smålandsstenar Vaggeryd Värnamo

När är det dags att avveckla AB?

Arbetet med rörbockning fungerar hyffsat men tanken om att lägga ner verksamheten finns där av olika skäl. Kanske är det så att man har nått en ålder då tanken om pension lockar mer än aluminiumrör och stålrör i stora volymer. Det kan ju också vara så att man helt enkelt är sugen på att göra något annat med livet. Om ingen annan kan ta över och driva vidare eller då man ser att det inte går åt rätt håll så kan man välja att avveckla AB för att få ut pengar för det innan det blir försent. Det här är inte en svår process och det särskilt man låter en bra bolagsservice sköta avvecklingen.

Avveckla AB innan det blir konkurs

En konkurs sker inte över en natt. Som ägare av ett företag som erbjuder rörbockning så vet man mycket väl om verksamheten fungerar som den ska. Det räcker inte med en passion för metallbearbetning för att fortsätta driva företaget. Det måste finnas en ekonomisk sporre. Men om det inte finns plats för utveckling och man upplever att verksamheten inte ger tillräckligt ekonomiskt så kan det ju vara en bra sak att avveckla ab innan det går så långt att det kommer att läggas ner med tvång via en konkurs.

Om man säljer företaget eller avvecklar det i tid så gör man ju även anställda en tjänst. De får mer tid på sig på att ställa om och hitta nya jobb. Kanske finns det en anställd som vill ta över och då kan man ju fundera på att sälja en del av aktiebolaget eller hela bolaget hellre än att avveckla det.

Då man längtar efter något annat

När man längtar efter att få göra något annat än rörbockning så finns det flera alternativ. Man kan till exempel införa en ny beskärningsmetod på verkstaden. Utveckling med laserskärning kanske kan ge företaget en skjuts. Men om det är så att man vill sadla om helt och hållet så kan det vara klokt att sälja ab för att få det avvecklat. Då kan man gå vidare och starta om på ny kula.

När barnen inte vill ta över

Det finns ju också situationer då man upplever att man är för gammal för att aktivt driva verksamheten vidare. Om det inte finns barn som vill ta över eller anställda som kan tänka sig att bli chefer och ta mer ansvar så kanske det bästa blir att sälja. Då får man ju ut pengarna för verksamheten som sedan får vila i frid. Även om man hade hoppats på att nästa generation skulle vilja driva vidare så är det inte nödvändigtvis negativt att de inte vill det. Om de inte har det rätta engagemanget så finns ju risken att de totalt förstör allt det som man byggt upp och då är en likvidation att föredra.

 

© Happy Småland AB, Burserydsvägen 38, 33332 Smålandsstenar | www.GnosjoRegion.se