Startsidan   Laserskärning   Rörbockningsmaskiner   Rörbockning i Gnosjöregionen   Aluminiumrör och stålrör   Industriautomation


Specialavdelningar

På GnosjoRegion.se finns ett antal specialavdelningar.
Gå direkt till:

Laserskärning
Gjutning
Metallbearbetning
Excenterpressar
Tråddragning Trådbockning Trådgnistning
Personalbehov
Formsprutning
Formverktyg
Verktygsmakare
Skärande bearbetning
Svarvning
Fräsning
Butiksinredning

Företag i framkant

På GnosjoRegion.se finns alla företag från hela Gnosjöregionen. Ett antal hungriga företag har insett nyttan av att profilera sig extra tydligt. Här hittar du företag i framkant »

Tack till våra sponsorer

Större orter i Gnosjöregionen: Anderstorp Bredaryd Burseryd Forsheda Gislaved Gnosjö Hestra Hillerstorp Reftele Skeppshult Skillingaryd Smålandsstenar Vaggeryd Värnamo

Företagsrådgivning

När kan man sälja aktiebolag?

Då man driver en firma som sysslar med rörbockning så kanske man kommer till en punkt då man känner att det är dags att dra sig tillbaka. Det här kan bero på flera olika saker och det är viktigt att veta när man kan sälja aktiebolag och hur. Framförallt så ska man vara medveten om att det inte går att sälja ett bolag som har skulder och som inte fungerar som det ska. Men om man har en verksamhet som flyter på så kan det finnas lite olika sätt att avsluta på.

Sälja aktiebolag för avveckling

Om man tänker sig att det räcker med bockningen och att man inte ser någon mening med att en annan aktör går in och fortsätter verksamheten så kan man välja att sälja aktiebolag för avveckling till ett företag som Citadellet Bolagsservice. Det här innebär att man får ut kapitalet på en gång och att man sedan inte behöver ta hand om det administrativa med avregistrering hos Bolagsverket och annat som kan ta många månader att bli klart.

Inför en försäljning av aktiebolag så ska man noga gå igenom att man inte har skulder och att man har god ordning på bokföring så att man kan lämna över det hela till företaget som sedan kommer att avsluta aktiebolaget på ett professionellt sätt genom snabbavveckling.

Sälja företaget till annat företag

Det kan ju också vara aktuellt att sälja företaget för att låta det fortsätta i annan regi. Det här kan ta lite tid om man inte har en aktuell köpare, och även här kan man behöva hjälp från ett företag som sysslar med att sälja aktiebolag och som har de kontakter som krävs för att det ska bli en lyckad försäljning.

 

© Happy Småland AB, Burserydsvägen 38, 33332 Smålandsstenar | www.GnosjoRegion.se